En
Booking

Fakta Om Cascina Desderi

Cascina Desderi, inkludert Villa Desderi, forkortet CD representerer alle 3 bygningene. Bestilling av rom/suiter/leiligheter kan gjøres online gjennom CD’s reservasjonssystem, du kan sende en mail eller ringe.

  • Epost: info@desderi.com
  • Fastlinje: + 39 0141 293103
  • Privaten: + 39 0141 293183
  • Mobil: + 39 347 0434 588

Priser

€ 80.00 pr. person i delt dobbeltrom, inkludert frokost, IVA og italiensk hotellskatt.

CD har 25 senger, fordelt som følger

Cascina Desderi – annen etasje:
Barbera, leilighet på ca. 100 kvm med to soverom og to bad ensuite. Antall senger: 4
Cortese, tilstøtende suite med soverom og bad ensuite. Antall senger: 2
Dolcetto, suite på ca. 60 kvm med stue og bad ensuite. Antall senger: 2

Cascina Desderi – første etasje:
Brachetto – stue* og to soverom, hvert av dem med bad ensuite. Antall senger: 5
Moscato – vis a vis Brachetto – stue og soverom med bad ensuite. Antall senger: 2

Villa Desderi – La Villa – annen etasje:
Camera Viola – junior suite med glassbad inne på rommet. Antall senger: 3
Camera Blu – junior suite med bad ensuite. Antall senger: 2

Villa Desderi – La Villa – første etasje:
Camera Terra Cotta – junior suite med egen inngang, bad ensuite. Antall senger: 3
Camera Verde – stort dobbeltrom** med bad ensuite. Antall senger: 2

Totalt 25 senger

Alle rom/enheter, er å betrakte som suiter eller junior suiter, med unntak av to rom som er noe mindre. Disse benyttes som oftest til enkeltrom, i den grad de/det er nødvendig. Disse rommene er indikert med en eller to stjerner (*) ovenfor.

* = Dette rommet brukes som enkeltrom, med en seng i stuen. Badet deles med Brachetto soverom II. Rommene har en felles gang, hvorfra døren til baderommet er.

** = Stort dobbeltrom som også er handicaprom (noe man plikter å ha). Brede dører og spesialtoalett, dusj og servant. Bortsett fra baderommet, bærer ikke rommet preg av å være handicap innredet.

Ved bestilling av gruppe inntil 25 personer, differensieres ikke mellom de forskjellige typer enheter/rom/suiter/junior suiter. Prisen gis pr. person uavhengig av romtyper. Det blir opp til gruppeleder å fordele deltakerne, selvfølgelig i samråd med CD.

Grupper

CD har alt vesentlig grupper. Vinklubber, jubileer, firmaer, bursdager og bryllup opptar 90% av gårdens overnattingskapasitet. Nettopp dette er grunnen til at CD ikke ønsker å legge ut en bestillingsportal på hjemmesiden, da CD til enhver tid vil evaluere hvorvidt man i gitte perioder har plass til individuelle og om de da evt. vil sperre for grupper.

Spesialprogram for grupper og betalingsbetingelser

CD tilbyr skreddersydde program for grupper av alle typer og slag. Det være seg et enkelt opplegg med rom & frokost eller program som inkluderer «alt» – hvilket vil si: Transfers, utflukter med guide (språk: norsk eller engelsk), besøk på vingårder, vinsmakinger, vinmaker-middager, lunsjer, festmiddager og bryllupsmiddager. Etter at CD har evaluert en gruppes ønskede program, eller CD selv kommer med et forslag til program, vil kunden motta et skriftlig tilbud på mail hvor alt listes, og det som er inkludert i programmet er spesifisert. Når program og pris aksepteres, vil CD blokkere plass for gruppen. (Om den overstiger 25 personer, benytter vi et hotell i landsbyen Quarto – fem minutter unna med bil, eller 20 minutters gange mellom vinrankene).

Depositum og Betaling

Etter at bookingen er blokkert og bekreftet, har kunden 2 uker – 14 dager – på seg til å betale depositum. Om ikke annet er avtalt, sendes det en depositums faktura på 1/3 av totalbeløpet. Koster et program € 600.00, vil depositumsbeløpet følgelig være € 200.00. Den siste 2/3 betales innen en måned før ankomst. Separat faktura sendes ut ca. to måneder før ankomst. Hverken depositum eller sluttbeløp er refunderbare. Årsak: CD mottar sine bestillinger fra et halvt år til 2-3 år i forkant. Om en gruppe avbestiller er det nær sagt umulig å erstatte den i inneværende år. CD har en kort sesong – normalt fra påske til november – og i løpet av disse 6-7 månedene legges grunnlaget for hele året. Merk dog: CD forespør aldri om depositum utover kalenderåret, hvilket vil si at det alltid vil betales depositum inneværende år. Normalt sendes det ut depositumsfaktura i januar/februar for grupper med ankomst april til oktober.
Innbetaling: Normalt – om ikke annet er opplyst – innbetales både depositum og sluttbetaling til CD’s konto i DNB Norge. Prisene er alltid oppgitt i EUR, og betales inn til Cascina Desderi sin EUR-konto i DNB.

Wi-Fi

Fri og åpen wifi tilbys i enkelte soner på gården.

Informasjon om gården

Cascina Desderi, inkludert Villa Desderi, er pr. italiensk juridisk definisjon å betrakte som en «agriturismo» – hvilket vil si «gårdsturisme» – en gård som har lisens fra Asti kommune og fylket Piemonte, til å tilby overnatting for inntil 25 personer. 25 senger er maksimalt hva en agriturismo er tillatt å ha. Hovedbeskjeftigelsen til en agriturismo må være gårdsdrift – i CD’s tilfelle vindrue dyrking – mens turistnæringen er sekundær. En agriturismo er underlagt mange av de samme strenge reglene som vanlige hoteller, blant annet MOMS, d.v.s. italiensk IVA på overnatting, mat og vin. Italiensk IVA er differensiert. I henhold til lov om overnatting, plikter CD å rapportere alle som overnatter på CD til det lokale politi innen 24 timer. Informasjon som kun er i et pass, er hva som kreves i denne rapporteringen.

Måltider

Som agriturismo forplikter man seg til å servere 80% piomentesiske retter. CD må føye seg etter disse retningslinjer, men de kan tolkes på ulike måter. Piemonte var i sin tid en del av Savoiariket, med sterkt fransk innslag i flere århundre. Følgelig kan CD også tøye de piomentesiske restriksjonene til også å gjelde fransk-savoia cuisine. CD bestreber seg på å tilby «Piemonte-Savoia fusion» retter.

Frokost

En typisk italiensk frokost består normalt av en kopp kaffe, en Brioche og en søt kake. Dette er ikke frokost for skandinaviske ganer, så CD serverer også brød, skinke, oster, salami, diverse marmelade og juice. Frokost er inkludert i overnattingsprisen, om ikke annet er opplyst.

Lunsj og middag

I de fleste «pakkene» er måltidene inkludert, og om ikke annet er oppgitt, er også noe vin inkludert i prisen. En typisk ankomstmiddag på CD består av 3-4 retter med en 3-4 glass vin inkludert. En typisk vinmakermiddag på CD består av 5-7 retter, med 3-4 forskjellige viner inkludert.

Festmiddag (bursdager, milepæler og bryllup, etc.) prises separat, som følger

4 retter: € 70 – Viner inkludert: 3 typer vin – 5-6 glass pr. person
5 retter: € 80 – Viner inkludert: 4 typer vin – 6-7 glass pr. person
6 retter: € 90 – Viner inkludert: 5 typer vin – 7-8 glass pr. person
7 retter: € 100 – Viner inkludert: Spumante + 5 typer vin – 8-10 glass pr. person

Menyer avtales på forhånd.

Allergier

Om en eller flere av deltakerne lider av allergier eller intoleranse og må ha spesial forpleining, må dette opplyses om på forhånd. Om det krever ekstra arbeid eller separate råvarer, forbeholder CD seg retten til å beregne et tillegg i prisen.

Barn på vingård

CD betrakter et vingårdsopphold som et arrangement for voksne. Barn/ungdom under 16 år er følgelig ikke velkomne på CD. Om en gruppe blokkerer hele gården, stiller det seg annerledes. Om en ikke forstyrrer andre gjester men disponerer hele stedet, tillates barn.

Transfers

Transport mellom flyplasser og CD opereres enten med taxi (opp til 5 personer) en van (for små grupper opp til 8 personer), med minibuss (9-16 personer) og helturistbusser for grupper som overstiger 16 deltakere. Sjåføren møter i ankomsthallen, og gruppeleder får sjåførens mobilnummer og ringer ham etter at all bagasje er mottatt. Deretter geleides gruppen til den ventende taxi, van eller buss. Transfertiden fra Malpensa og Linate tar 1 ½ time, og skal kjøres uten stopp (det er ikke lagt inn pauser for påfyll eller det motsatte, så dette bør planlegges på forhånd på flyplassen).

Utflukter

Utfluktene opereres med minibuss eller helturistbuss med mikrofon og musikkanlegg. Utfluktene guides på norsk av en av vinbøndene på CD. Ved spissbelastninger forbeholder CD seg rett til å leie inn engelsk språklige guider. Restaurantene som benyttes på utfluktene er av høy kvalitet, som regel med noe vin inkludert. Italienere har en annen kleskode enn nordboere, så deltakerne henstilles til å følge den italienske kleskodeks – When in Rome, etc! Dette mest for egen trivsel, så en ikke føler seg som en katt blant hermelinerne…

Avbestillingsforsikring

Siden hverken depositum eller sluttbeløp er refunderbare, anbefales på det sterkeste å ta kontakt med ditt forsikringsselskap.

Booking Terms and Conditions

All reservations must be guaranteed with a creditcard or a bank transfer at the time of booking. Otherwise the reservation is not guaranteed.

You and the hotel agree on the terms of the room rental at Cascina Desderi. Unless any special agreements have been made, the following rules apply. Separate rules apply for conferences and group bookings.

Booking and confirmation

A booking is binding once it has been confirmed and you have received a booking reference. This may be given verbally, in writing or through the booking system. When making a booking, you are required to state your name, address, arrival and departure time and method of payment. Different rules apply for different rates, see detailed rate information. To book a room at Cascina Desderi, you must be at least 18 years as this is a place for adults. For security reason we only allow our staff members and checked-in guests in our hotel rooms and other reserved premises.

Arrival and departure

Times for arrival and departure vary depending on the booking situation. Read our detailed rate information carefully for your particular booking.

Cancellation and no arrival

Unless otherwise agreed at the time of booking or the rate you have chosen has different rules, cancellations can be made up until 72 hours prior to arrival to the hotel. If you fail to arrive without cancelling in advance or if you cancel after 3 days prior, you will be charged for one night. If the hotel has incurred costs specifically related to your booking, you must also reimburse these.

Early departure and open-ended stays

If you have booked for a particular time period but depart earlier, it may result in price adjustments. Contact the hotel to notify your departure. If you stay at the hotel for an open-ended period and extend your stay by one night at a time, you should notify the hotel of your departure by 6 pm the day before. Otherwise, you will be charged for an extra night. If the hotel can no longer keep the room available for you, you are entitled to be informed of this fact by 6 pm the day before departure is required.

The hotel’s obligations and your own requirements

If the hotel cannot give you a room as agreed, you are entitled, at no extra cost, to an equivalent or better room in the hotel or at a hotel of an equivalent standard. All rooms and entire property of Cascina Desderi are non-smoking. If a guest breaches the smoking ban, the hotel is entitled to charge the guest for ensuing costs

Payment

Payment in advance is required for certain room rates and period. The amount paid will be deducted from the final bill. If you cancel the room after the cancellation deadline, the hotel is entitled to retain the booking fee/advance payment. In general, the hotel bill must be paid on receipt, usually on arrival at the hotel. Cascina Desderi accept the most common credit/debit cards. However, the hotel is not obliged to accept credit/debit cards, cheques, vouchers or foreign currency unless the hotel has volunteered to do so.

Storage of valuables and luggage in the room or in the luggage storage

The hotel can store your luggage in a locked luggage storage. Do not leave valuables or luggage unattended in the lobby upon checking in or checking out, at breakfast or when you are waiting for transport. Due to security reasons, the hotel is not obliged to store property of high value or property that could endanger the safety for hotel staff or guests. The hotel has no strict responsibility for property that you keep in your hotel room or in the luggage storage.

Your own safety

Always note where the emergency exits, alarm buttons and fire extinguishers are located.

Processing of personal data

Cascina Desderi group processes personal data regarding people who use our services and products. The hotel are both controllers of personal data related to your booking.

The personal data you provide is used by Cascina Desderi to maintain, administer, monitor and receive payment for the services you have reserved. The foregoing also includes communications which remind or inform you regarding your reservation or offers and information connected to your reservation before, during and after your stay.

When you make a reservation on behalf of another person, you are responsible for ensuring that you have necessary consents from them that allow Cascina Desderi to process their personal data in accordance with the terms and conditions set forth herein.